mandag den 3. juni 2013

Hvad putter du i madpakken?


Min datter er begyndt i ny børnehave idag, da den "gamle" lille børnehave desværre skulle lukke.
Jeg har været så priviligeret at have madordning i den gamle børnehave;
men det er slut nu- nu skal der laves madpakke.
Imorgen får Frederikke grønsags-tulipanerne med- en idé jeg fandt den anden dag på Pinterest.
Laver du også små overraskelser til madpakken?
Og hvordan kan man variere madpakken, så den stadig er spændende?

16 kommentarer:

 1. Jeg er så priviligeret lige nu, at der er madordning i Emmas børnehave. Men sikke en god ide med de skønne tulipaner. Tænk at åbne en madpakke der ser sådan ud - wauw. Du må gerne være min mor ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Hi- ja, det er lidt rart med en overraskelse engang imellem- ligesom år kæresten har lagt en seddel i med "jeg elsker dig" :-)

   Slet
 2. Hej

  Hvor er de fine:-)

  Kitchen4Kids har et e-magasin som må kan tilmelde sig, Jeg har fået det automatisk, da jeg bestilte et par knive til børnebørnene.

  Jeg skal have ferie i tre uger, vil du overtage køkkenet?? Du kan jo tage Frederikke med, da vi har fået en børnehavegruppe med madordning:-)

  Kh
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne, det vil jeg kigge på. Det er såååå mange år siden, jeg har lavet madpakker og jeg tænker, de nok ikke ser helt ud som dem jeg husker. Er sikker på "dine" børn får god mad, Frederikke var ihvertfald godt vant ude fra vuggestuen:-)Jeg kommer virkelig til at savne mad-ordningen, men der er ikke rigtig noget at gøre ved det- på et tidspunkt skal hun jo alligevel i skole og have madpakke med. God ferie, Hanne.

   Slet
 3. De er rigtig fine og sjove at åbne op og opdage i madpakken. Det er en god ide at lave noget i små bidder, da de lettere kan overskue madpakken så. En lille pakke med rosiner, lidt pasta, gulerødder, agurker og små tomater eller vandmelon skåret i tern :) Og så self rugbrød skåret i kvarte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mette. Så er jeg godt på vej. Det er lige med at finde en tilpas varieret fordeling af brød og grønsager hver dag.

   Slet
 4. Ihhh hvor ser det hyggeligt ud. Prøv evt. At se pyntemynthe og mors blog. Hun har nogle gode og kreative madpakke ideer;)

  SvarSlet
 5. Ih hvor jeg også savner madordningen.....
  Jeg er så dårlig til at lave kreative madpakker. Heldigvis bliver mine lykkelige for et kræmmerhus med mandler ;)
  Prøv at google bento food. Det er virkelig kreative madpakker

  SvarSlet
 6. Nej, hvor er de fine! Dem må jeg prøve at lave til i morgen. Andrea ville elske dem, er jeg sikker på :)
  Vi har købt nogle virkelig fede madkasser fra Den Gamle Skole. Millionærmadkassen, hedder den. Den er inddelt i 4 rum og gør det så meget lettere, og ikke mindst hurtigere, at få lavet madpakkerne. Et rum med fx. brød, et med grønt, et med frugt og et med nødder/tørret frugt, bliver det tit til her hos os. Og nogle gange en rest pasta/bulgur salat i det ene rum med låg, et kyllingelår og grønthapsere med lidt græsk youghurt-dip.
  Lige for tiden er jordbær, hindbær og/eller melon også et stort hit hos mine unger.
  God fornøjelse med madpakkerne - med den start kan det kun blive nogle gode madpakker ;)
  Kh Tina

  SvarSlet
 7. Da mine unger var små brugte jeg at leverpostejmadderne var trykket ud med kageudstikker ... feks juletræer til jul - hjerter o lign. Vi havde også en Diddel figur ;0)

  SvarSlet
 8. Nu er Emil jo lidt større (6 år) og i børnehaven havde vi en dejlig madordning. Men han er SÅ kedelig mht. madpakken for han vil helst have det samme med igen og igen, men lidt variation sørger jeg dog for; han får altid to stykker brød med noget pålæg; den ene er som regel en slags kødpålæg eller æg, den anden er med peanutbutter (i øjeblikket). En sjælden gang får han et pølsehorn med (jeg putter gulerødder og havregryn i dejen for at gøre dem lidt sundere). Udover det får han en bøtte med lidt nødder/mandler og tørrede tranebær med. Kyllingelår er også et hit og nogle gange lægger jeg et par grovkiks i. Det grønne er enten majs, agurk eller kogte gulerødder (han kan ikke lide dem rå). Til formiddagsmad får han frugt; pære, banan eller vindruer.

  SvarSlet
 9. Det er da en misundelsesværdig madpakke!!! Jeg plejer at give Lea små forskellige mini tupperwares med i madpakken med forskellie små lækre ting som tørrede bær og nødder, eller blåbær og jordbær... Hvis jeg giver hende vindruer med, plejer jeg at lave små "spyd" hvor der skiftevis er vindruer og ost. Men det er langt fra så kreativt som dine fine grøntsagsblomster :-)

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare en sød ide med gulerøds/agurke-blomster :-) Tror jeg vil give mine unger det med på specielle dage...

  Vi er meget kedelige hvad madpakker angår herhjemme... bruger dog også Ann-Katrines tip med små plastikbøtter med nødder, bær osv. Til gengæld går jeg helt amok i december måned med små sjove kager og sedler (med smileyfaces og lign. til den mindste, der ikke kan læse og små rim til den store, der kan) - det synes de bare er super hyggeligt! Og når de har fødselsdag ligger der altid et lille flag i kassen :-)

  God dag, Karina

  SvarSlet
 11. Madpakker kan være en utfordring - spesielt da vi skal ha TO stykker med - om dagen! Den største hitten lige for tiden er yoghurt, og da jeg ikke gidder de små sukkerfjaser som man får i de minste boksene, blir det ofte helt opp i en liten boks.

  Hva der så puttes oppi er litt avhengig av humøret, det blir (nesten alltid) rugbrød med som oftest kjøttpålegg eller smøreost. ALLTID litt grønnsaker, som oftest gulerod, agurk, peber, - cornflakes, mandler, tørret frukt, ostehapser, middagsrester, pølser, frikadeller, pølsehorn, minipizzaer... You name it - alt ryger i;)

  Heldigvis har vi et barn der ikke er superkresent, så om det hele bare kuttes i mindre biter (gjerne med utstikkerformer - den kommer man RIKTIG langt med! Det er utrolig hvor mye bedre et stykke agurk smaker når det er hjerteformet...) Nå er hun også stor nok til at komme med ønsker til hva der skal i madpakken, så det prøver vi så godt vi kan at leve opp til (såfremt hun får det hun *skal* ha for at fungere oppi også;))

  SvarSlet
 12. Ej hvor fedt Heidi - Du må gerne smøre min madpakke:-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...