fredag den 11. januar 2013

At skabe en dukkes personlighed


Når jeg laver dukker, begynder dukkens personlighed, idet jeg syer hår på.
Indtil håret kommer på, ligner alle dukkerne hinanden, så jeg kan aldrig vente 
med at komme igang med at vælge hårfrave, hårtype, farver til ansigtet og til sidst kjolen.


Jeg syer altid mange kjoler ad gangen, så jeg har nogle at afprøve og lægge op på dukkerne.
Denne her dukke kan være rigtig sød og romantisk med mund i en støvet mørk rosa.


Eller hun kan være frisk på farver og så en meget pink kjole til sine sarte lilla/hvide strømpebukser
og munden rimelig markeret i stærk bordeaux.
Når den rigtige kombination er der, kan jeg mærke det.


Personligheden for en dukke er ret vigtig, for mine erfaringer siger mig,
 at man falder for den dukke, hvis personlighed siger én noget.
Om et par dage har jeg en ny gang dukker klar, så kan du tjekke, 
hvilken dukker, der siger dig noget.

21 kommentarer:

 1. De er simpelthen så skønne dine dukker!!!

  SvarSlet
 2. Det er SÅ rigtigt det med at man falder for én dukke. Jeg var jo fuldstændig forelsket i en, som "desværre" blev solgt nede i Smuksak. Men jeg fik da mange dage til at gå og beundre hende :) Glæder mig vildt til at se dine nye dukker!

  Klem Pernille//PESCNO

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Hi- det har sikkert været hyggeligt at gå og kigge lidt til hende. Jeg tror også børn har det på samme måde; jeg kom engang hjem med en dukke til min datter med helt hvidt hår, og den kunne hun ikke lide, uanset hvor meget, jeg gjorde. Og de dukker, der har samme farve hår som hendes veninder kalder hun venindernes navne, så forestiller mig, hun allerede dér lægger noget personlighed i dukken. Og det varer ikke mange dage, før der flytter nye dukker ind til jer i butikken:-)

   Slet
  2. Åh jeg glæder mig til at se de nye! :) der var en mor og datter i dag, som kiggede på de to dukker der er tilbage. Den ene dukke havde en kjole i samme stof som en af datterens kjoler, så hun var jo helt solgt og ønsker sig den i fødselsdagsgave ;)

   Slet
 3. Det ser ud som et spændende projekt og tænk at det kan betyde så meget

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt spændende at lægge mærke til, når der bliver valgt dukke, og derfor sørger jeg også for at lave mine dukker meget forskellige, så der er til alle typer

   Slet
 4. De er simpelthen så bedårende, dine dukker. Og du har fuldstændig ret i, at de forskellige udtrykkeR noget helt specielt hver især. Du lagde på et tidspunkt et billede op af tre forskellige dukker, som var tilbuds-kup, og da de lå der over for hinanden, var det ikke svært at 'tune' sig ind på dem. Og så forelsker man sig hurtigt i én bestemt.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør man nemlig, jeg havde det selv på samme måde med en dukke, Wenche/Tusindfryd havde lavet på et tidspunkt. Jeg kunne blive ved at sidde og kigge på dukken og blev mere og mere forelsket i den. Det er ihvertfald ikke uden betydning, hvordan den ser ud.

   Slet
 5. De er hyggelige ;o) og jeg elsker charmen ved at de alle er forskellige.

  SvarSlet
  Svar
  1. De har nemlig hver deres charme på deres egen lille måde. Og når de tilmed er håndlavet vil 2 dukker aldrig være ens selvom de får samme hår og øjne mm for mine hænder varierer fra gang til gang.

   Slet
 6. De er så skønne dine dukker, Heidi:-)

  SvarSlet
 7. Hej Heidi

  Kan kun give dig ret. Det er svært at give dukker en personlighed. Når jeg laver nisse, dukker og dyr, synes jeg øjnene og munden er svære.

  Deres øjne skal have liv, sidde det helt rigtig sted i forhold til næsen, efter om de skal være, glade, sure, kloge mm. det er svært.

  Og munden skal så sidde tilsvarede.....

  Heidi, du er god til det:-) Dine dukker er fulde af liv.

  God lørdag til dig og familien:-)

  Kh
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtigt. Som du ved, har jeg været nogle varianter igennem efterhånden, inden jeg fandt ud af, hvilken jeg var helt tilfreds med. Nogle gange kan man bare ikke sige, hvad det er, der gør det, men man VED bare det ikke føles rigtigt. Jeg er endelig blevet tilfreds, og er glad for du også kan lide dem.

   Slet
 8. Du laver de fineste dukker! Jeg kan forestille mig at der er godt gang i salget af dem. Er imponeret over så søde de er.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Nogle gange ville jeg ønske, jeg havde lidt mere tid. Vil gerne at de ude i Smuksak har fyldt op i butikken med dukkerne, og så arbejder jeg også på at lægge dem ind i butikken på mit nykøbte domæne- og der skal også helst være rigelig forskellige at vælge imellem:-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...